Start > Internetbutiker > Detaljer om Polkapojkarna

Polkapojkarna - detaljsida

Polkapojkarna

Polkapojkarna startades på en bakgata i Gränna för 15 år sedan av Daniel och Fredric Agnhammar. De första åren åkte vi väldigt mycket på mässor över hela Sverige för att visa upp oss och skaffa kundunderlag. Idag levererar vi bl.a. till Gröna Lund och Skansen i Stockholm. Vi är 5 st som jobbar året om på Polkapojkarna, och ca 20 personer under högsäsong.

Vi har öppet alla dagar året om! Vår affärsidé bygger på att värna om och ta tillvara våra gamla traditioner och hålla en hög kvalitet på hantverket. Dessutom strävar vi efter att erbjuda snabb, trevlig och hjärtlig service. Vårt "kokeri" med butik ligger i hjärtat av Gränna och är byggt i 1800-tals stil med järnspis, golv, spegeldörrar och fönster mm i furu. Färger och andra detaljer har vi tagit fram i samråd med Skansen och Centrum för Byggnadsvård. Våra kläder är sydda av Länsmuseets sy-ateljé efter ett mönster från 1800-talet.

Visste Du att förr i tiden spådde man väder i polkagrisdegen?
Allt görs för hand och enligt ett recept från 1859, nedtecknat av fru Amalia Erikson, en av Sveriges första kvinnliga entreprenörer/egna företagare.

Vi finns på Brahegatan 59 i Gränna. Vill ni hitta till oss, vänligen följ länken nedan!


Länk: PolkapojkarnaMatbloggstoppen