Start > Böcker > Detaljer om Choklad, praliner, marsipan & karameller

Choklad, praliner, marsipan & karameller - detaljsida

Choklad, praliner, marsipan & karameller

Choklad, praliner, marsipan & karamellerDen legendariske konditorn Birger Lundgren har lagt ner stor möda för att göra framställningen så lättöverskådlig som möjligt, till exempel genom tydliga instruktioner för genomförandet och med recept i tabellform. Dessutom ingår avsnitt med nyttig information om grundläggande tekniker och redskap.
Recepten varierar i svårighetsgrad allt från recept som envar bör kunna behärska, som t. ex. kola och ischoklad till professionellt tillverkade praliner som likörpraliner och montelimar. Du får dessutom noggranna instruktioner med foton och teckningar hur man gör buteljgris i marsipan och tittägg.
Tydliga markeringar anger vad som är grundrecept. Boken utgör en gedigen grund för arbete med choklad, praliner, marsipan och karameller.
Boken ingår i Konditorserien en guldgruva för yrkeskonditorer och elever under utbildning.
För bearbetning och faktagranskning svarar konditor Lars Pautke, Berzelii Choklad & Konfekt i Göteborg samt tekn.dr. Reidar Lyng.

"Birger Lundgrens nya bok är ett måste i varje skola, branschföretag och bagar-konditorhem. Men även den intresserade privatpersonen har stor nytta av den genom dess lättillgängliga pedagogiska uppläggning."»Köp boken hos Adlibris
»Köp boken hos Bokus
»Köp boken hos CDON
»Hitta bästa prisetMatbloggstoppen