Start > Böcker

Recept-böcker

100 % choklad

100 % chokladOemotståndliga recept för alla chokladälskare!

Bjud på en lyxig chokladpannacotta med hallongrädde eller vit chokladmousse med limemarinerad mango till dessert, gör konfekt och chokladgodis, perfekt till jul förstås och när man vill ha något litet och läckert till kaffet! Kulor med nougatfyllning, knäckiga plattor, praliner med fyllning av mandelmassa och fikon, irish coffe-tryffel och chokladkola ...

Givetvis finns här både mjuka kakor och småkakor, makalösa tårtor och de läckraste bakelser, drycker, chokladsåser och marmelad samt några spännande och annorlunda maträtter med choklad, som chilipanerad kycklingfilé.

Choklad : 70 recept att älska

Choklad : 70 recept att älskaÄlskar du choklad? Då har du verkligen hittat rätt bok. Här finns mängder av recept på alltifrån sås, kaka och paj till dryck, drink och glass. Snabblagat lyxigt eller mer tidskrävande elegant? Vit, ljus eller mörk choklad? Här finner du svaren och smakkombinationerna som alla - både liten som stor - gillar.

-70 varierade recept på ren chokladglädje.

- Från varm chockladfudge fondue till svalkande glass.

- Kaka till stort kalas eller enkel fika? Här finns inspirationen du behöver.

Choklad, praliner, marsipan & karameller

Choklad, praliner, marsipan & karamellerDen legendariske konditorn Birger Lundgren har lagt ner stor möda för att göra framställningen så lättöverskådlig som möjligt, till exempel genom tydliga instruktioner för genomförandet och med recept i tabellform. Dessutom ingår avsnitt med nyttig information om grundläggande tekniker och redskap.
Recepten varierar i svårighetsgrad allt från recept som envar bör kunna behärska, som t. ex. kola och ischoklad till professionellt tillverkade praliner som likörpraliner och montelimar. Du får dessutom noggranna instruktioner med foton och teckningar hur man gör buteljgris i marsipan och tittägg.
Tydliga markeringar anger vad som är grundrecept. Boken utgör en gedigen grund för arbete med choklad, praliner, marsipan och karameller.
Boken ingår i Konditorserien en guldgruva för yrkeskonditorer och elever under utbildning.
För bearbetning och faktagranskning svarar konditor Lars Pautke, Berzelii Choklad & Konfekt i Göteborg samt tekn.dr. Reidar Lyng.

"Birger Lundgrens nya bok är ett måste i varje skola, branschföretag och bagar-konditorhem. Men även den intresserade privatpersonen har stor nytta av den genom dess lättillgängliga pedagogiska uppläggning."

Godis

GodisDet godaste godiset gör man hemma själv, året runt och inte bara till jul. Elisabeth Johansson lagar godis som passar för både stora och små.

Här finns något för alla: fruktigt, salt, syrligt, sött, knäckigt och så klart chokladigt. Recept finns bland annat på klubbor, kolor, geléhallon, polkagrisar, tryfflar och marshmallows.

Godis : nya och gamla favoriter för godisälskaren

Godis : nya och gamla favoriter för godisälskarenInget godis kan bli av högre kvalitet än det man själv tillverkar hemma. Den här boken visar att det inte alls är särskilt svårt att själv göra allt från marshmallows och geléhallon till gräddiga chokladtryfflar och vackra petit fourer. Vissa av recepten kan verka ganska avancerade, men har man bara gott om och tid följer beskrivningarna noggrant så blir resultatet bra. Här finns också tips om kvalitetschoklad, pyssliga dekorationer och lämplig förvaring.

Maria Öhrn arbetar som konditor på Grand Hôtel i Stockholm och har tidigare givit ut den framgångsrika boken Kladdkakor.

Julgodis : för små och stora sockerbagare

Julgodis : för små och stora sockerbagareAtt laga mat är roligt men det är ju nödvändigt. Att göra godis och konfekt är helt överflödigt, onyttigt, onödigt och fullkomligt underbart! Just därför måste man göra massor, tycker Johanna Westman.

Här kan alla hitta sitt älsklingsgodis att äta själv, eller att ge bort. Fint inslaget godis blir jättefina och smarriga julklappar!

Prova annorlunda knäck med apelsin eller choklad, barnsligt god kola som smakar citron, saffran eller lakrits. Smaka på trillingnöt, wienernougat, pistagepralin, mozartkulor och baci - italienska kyssar. Eller varför inte klassiska kyssar med pepparmynta. Och för den som tänker i GI-banor finns också flera lockande godisbitar, som chokladdoppad physalis eller frukt- och nötbollar.

Med hjälp av alla dessa härliga julgodisrecept kan såväl stora som små sockerbagare ge julens gottebord "extra allt"! Hemgjort godis ligger i tiden. Hellre goda onyttigheter gjorda med kärlek än med konstgjorda tillsatser!

Bokens alla fina bilder är tagna av fotografen Eva Ankarvall.

Lakrits, mint och choklad

Lakrits, mint och chokladTre fantastiska smaker i en och samma bok - lakrits, mint och choklad. Drygt 50 nyskapande recept presenteras på goda bakverk till kaffet, hemgjort godis, glass, drinkar, söta tillbehör och läckra desserter. Svårighetsgraden i recepten varierar och här finns något för alla smaker.

Har du några fler tips som passar här eller om du ser några fel, skicka in tips!
Matbloggstoppen